Dato: 6. august 2016

En tur i haven.

 

 

 En lille have rundtur.

 

 

 

 

Det jeg elsker rigtig meget ved min have, er alle historierne der er derude. Når jeg ind imellem tager en rundtur og kigger på de forskellige ting og planter, fortæller de mig næsten allesammen en lille historie. Sin helt egen historie som jo er unik  i hvert enkelt tilfælde.

Denne lille yndige dame står nu på min trappe med grønt i håret. Grunden til det er at hun faktisk har været hel og tidligere stod på altanen på et bord. Trods det at hendes hoved faktisk var blevet fyldt med cement, formåede en kraftig blæst i de første sommer måneder, at vælte hende ned fra bordet, og så slog den lille dame desværre hul i sit hoved.

Jeg havde det lidt svært med bare at kassere den yndige dame, og fandt i stedet en lille plante i haven, som hun så fik som hår.

Et par glasblomster havde jeg liggende fra en anden dekoration, og så blev de sat i som pynt. Og nu er jeg faktisk blevet glad for den lille dame igen.

 

 

 

 

En lille trist historie fra haven er at vi desværre mistede den ene af vores sumpskildpadder her i sommer. Steward kom galt afsted, da han fik sit ben viklet ind i et stykke gammelt net, som havde holdt en åkande på plads i søen. Og så druknede han desværre. Vi var overbeviste om, at vi havde fået fjernet alt det gamle net, men det viste sig ikke at være tilfældet, og det kan godt give mig dårlig samvittighed, at vi ikke havde sørget for at få det hele væk, men det var vi overbeviste om, at vi havde gjort. I et af mine nyhedsbreve fortalte jeg om, at vi har været nødt til at fælde vores egetræ, som stod for tæt på søen, og havde lavet en revne i glasfiberen. I den anledning rensede vi søen og fjernede en masse gamle store planter osv. og måske har der så været en rest af nettet, som har revet sig løs.

Men heldigvis har vi stadig Connie og hun trives i bedste stil, hver gang solen titter frem.

 

 

Bolsjebeder og salat.

I min have har jeg for første gang i år sået bolsjebeder, og de er kommet fint op og er ved at nå en størrelse hvor de bør bruges, Man skal ikke lade dem blive alt for store, for så går lidt af charmen med de fine små striber af dem, efter min mening.

Sidste år prøvede jeg at sylte dem som almindelige rødbeder, og det kan man også sagtens, det er bare lidt ærgerligt, at de mister meget af deres kønne farver, når de syltes. Så egentlig foretrækker jeg dem rå i tynde skiver i salater.

I mit næste indlæg vil jeg give jer nogle ideer til forskellige salater, med spiseligt fra haven og drivhuset lige nu.

Og så er der også en anden beboer, som jeg vil præsentere jer for. Hun hedder Vicky og du kan se hende på billedet herunder.

En noget speciel dame, vil jeg nok sige, men hun er også ved at være en ældre dame, og så har man vel lov til at være lidt speciel.