Din kurv
0

Om Skovs

og Bente Skov Pedersen

Hej mit navn er

Bente Skov Pedersen.

Historen om Bente Skov Pedersens madpassion, startede ikke på Hjulgården  i Grønninghoved, som ligger ved foden af Skamlingsbanken i dejlige omgivelser.

Min første oplevelse af, at mad kan meget mere, end bare at mætte en krop og give energi, fik jeg, da jeg for mange år siden var i lære som køkkenleder på
Ungdomshøjskolen v./ Ribe.

For det første var oplevelsen af højskolelivet og miljøet en stor øjenåbner for mig, i forhold til oplevelser i skolesystemet ellers. For her oplevede jeg en helt anden tilgang til læring og udvikling, som jeg ikke dengang vidste eksisterede.

Uden dog på daværende tidspunkt at kunne sætte ord på, hvori forskellen bestod.Men det var en lærer på Ungdomshøjskolen, som ved at forære mig en bog, gav mig min første ah ha oplevelse i forhold til mad.

MIN VERDEN I DAG.

Jeg bor til dagligt  , i det jeg synes er mit lille paradis “Hjulgården”, med have og naturen omkring mig, som jeg nyder.

Hjulgården er en gammel “Hjuler- gård”, hvor der i sin tid, sikkert er fremstillet mange hestevognshjul og lign. i forgangne tider. Her er højt til loftet, åbne marker og skøn natur som jeg nyder. Tæt på skov og strand, og kun et par kilometer fra Skamlingsbanken.

Jeg har vi en søn Meik, som i dag er ejer af Mindstorm.me, som du kan læse og se meget mere om her. Meik er et meget kreativt menneske, som jeg er stolt af, at kunne kalde min søn, og som hjælper mig meget, med bla. min hjemmeside, og alle de tekniske udfordringer, som der er i et sådant projekt.

 

 

LIDT OM MIN FAGLIGE BAGGRUND.

Jeg er uddannet køkkenleder, voksenunderviser, Sensekonsulent, vægtkonsulent, Mentor i mad og psyke og Reiki- healer.

En skøn blanding af mange forskellige ting, men ikke uforenelige, i det jeg til dagligt arbejder med.Jeg har mange års erfaring, når det omhandler kost både i forhold til, hvordan man bruger råvarerne fra bunden, og alle de forskellige muligheder, der er med den.

Kost er for mig ikke kun mad, men en del af en større sammenhæng, når vi snakker vægttab, sundhed, trivsel, adfærd og velvære. Jeg finder det interessant og spændende at bruge det  i min hverdag, på den ene eller anden måde.

Jeg arbejder med kosten i mange forskellige sammenhænge.Jeg har den holdning, at man skal tage det bedste fra det hele, og så bruge det man kan i forhold til sig selv og andre.

Derfor synes jeg, at jeg har god gavn af alle mine forskellige uddannelser, mit kendskab og ikke mindst erfaringer.

Bente er positiv i forhold til at have unge med i arbejdet i køkkenet – det kan både være spontant opståede situationer og planlagte ”hygiejnekursus forløb”. Bente tilbyder hermed de unge en enestående chance for at få afprøvet kompetencer og interesse i forhold til arbejdet i et køkken, hvor den unge kan indgå i et utal af arbejdsopgaver.

Birgit Borbjerg.

Tidligere Leder, Ungdomskollegiet Kolding

Læs det hele

Bente Pedersen er ansat som økonoma (kostfaglig person) på Ungdomskollegiet..

Et midlertidigt tilbud for unge udviklingshæmmede

Jeg oplever Bente som dybt engageret i sit arbejde, – en ildsjæl!

Bente er en meget spændende og inspirerende person at samarbejde med.

Bente rådgiver/vejleder om kost og ideer til tiltag, både i forhold til overvægt, undervægt, fejlernæring til personalegruppen.

Bente er en god formidler.

Hun deltager i drøftelser på personalemødet, når temaer og dilemmaer i forhold til kost er på dagsordenen.

Bente har desuden udarbejdet et oplæg til en kostpolitik for Ungdomskollegiet.

Bente har stor fokus på at udvikle og bringe ny viden i spil. Bente giver råd og vejledning til de unge, der ønsker dette.

Dette virker ofte motiverende for den unge, at blive fulgt og få succes/ideer/ se resultater og sammenhænge

Bente arbejder bevidst på, at de unge indlærer nogle gode vaner og brugbare rutiner den unge kan tage med sig til kommende tilbud.

Bente tilbyder den enkelte unge at udarbejde en personlig ”kostbog”, i forbindelse med fraflytning fra Ungdomskollegiet.

Bente er positiv i forhold til at have unge med i arbejdet i køkkenet, – det kan både være spontant opståede situationer og planlagte ”hygiejnekursus forløb”. Bente tilbyder hermed de unge en enestående chance for at få afprøvet kompetencer og interesse i forhold til arbejdet i et køkken, hvor den unge kan indgå i et utal af arbejdsopgaver.

Birgit Borbjerg.

Leder på Ungdomskollegiet, Kolding.

Bente er en person, der ser muligheder frem for forhindringer.

Det ses tydeligt i hendes job som både vægtkonsulent og økonoma, hvor hun hele tiden videreudvikler og fornyer sig selv og hendes idéer.

Sara Hundebøl

Bachelor i ernæring og sundhed

Læs mere

Jeg er selv uddannet Prof. Bac. i Ernæring og Sundhed med speciale inden for Sundhedfremme, Forebyggelse og Formidling.

Jeg har i den forbindelse været i virksomhedspraktik ved Bente, for at få afprøvet noget af den viden jeg har grundet min uddannelse.

Allerede fra første møde var det tydeligt at mærke hendes varme person, samt engagement for at hjælpe andre til en sundere tilværelse og i dette tilfælde også hendes engagement for at hjælpe mig med at udnytte mine kompetencer.

For mig har det været spændende og lærerigt at være i virksomhedspraktik hos Bente, da hun har en bred ernærings- og sundhedsfaglig viden, samtidig med at hun er et super spændende menneske, der har meget forskellig livserfaring.

Hun er god til at lytte, vejlede og finde motivationen frem, hvis man har det svært, da hun har en god forståelse for den enkeltes livssituation og kommer med idéer og inspiration, der passer til denne.

Sara Uttrup Hundebøl, Prof. Bac. Ernæring og Sundhed.

EN BOG, DER GJORDE EN FORSKEL

Bogen er skrevet af Chi-yun Eskelund og hedder “ Jeg lever for at spise” ( Vandringer i Kinas gastronomiske historie).

Ikke at det var min første kogebog, for det var det langt fra, men nok den første kogebog, som fik mig til at indse, at mad kan meget mere. Bogen handler om Chi-yun’s vandringer igennem Kinas gastronomiske historie, og indeholder 42 forskellige opskrifter på kinesiske retter med alt fra fisk, fjerkræ, kød, grønsager og til supper.

Det var egentlig ikke opskrifterne, der fascinerede mig mest, selvom jeg har afprøvet dem alle, men derimod historierne bag hver eneste ret. Historier som havde givet
Chi-yun hendes gastronomiske rejse gennem maven, og dermed Kinas kulturhistorie.

Hendes rejse gav hende, set fra den vinkel, en utrolig indsigt  i alt fra, “ Den gastronomiske grav” til “yin og yang”s indflydelse på spisevaner og oplevelser. Bogen indeholder også mange smukke citater og små vers, som har så stort og sigende indhold, sagt i ganske få ord og sætninger.

Citat fra bogen:

Hvis man ser bort fra fanatikere og æsteter, optager det en stor del af vores liv at spise og drikke. Nydelsen af mad er i virkeligheden indbegrebet af det sociale liv.

 

MIN HVERDAG LIGE NU
OG MINE INTERESSER

Jeg har indtil fornyligt arbejdet i ca. 10 år, på et ungdomskollegie for udviklingshæmmede i Kolding. Desværre blev jeg og mit køkken sparet væk, i en sparerunde i Kolding kommune.

Det er jo i min optik, selvfølgelig en dårlig beslutning, at fratage institutioner deres køkkener, da det bare giver så meget, at kunne opleve eller deltage i det vi skal spise.

Men jeg tager jo alt min erfaring og alle mine oplevelser med de unge og kosten med mig, til nye horisonter.

Her arbejdede jeg med kost, vejledning og undervisning i forhold til beboerne, som der var 18 af på stedet –  mellem 18 og 25 år. Alle er de søde, kærlige, unge mennesker som hver har deres udfordringer i forhold til forskellige begrænsninger/handicap.

Her var det utroligt spændende at følge, hvor stor en indflydelse kosten kan have på både indlæringsevne, sundhed og adfærd. Da kollegiet var et udslusningssted for de unge, var der temmelig stor udskiftning, og dermed hele tiden nye udfordringer for mig i forhold til kost og ernæring.

I sig selv var det en meget usædvanlig ting i dag, at man valgte at ansætte en kostfaglig person på et bosted. De fleste steder vælger ofte, på grund af økonomi eller lav prioritering dette fra, og vælger f.eks. at købe færdige løsninger udefra, f.eks. levering af færdigretter eller lignende.

Jeg har arbejdet som vægtkonsulent / Sensekonsulent med vægttab igennem 10 år. Og før den tid 13 år på en efterskole, som økonoma.

Mad er og har altid været min helt store interesse og passion, og ikke mindst alle de muligheder, som arbejdet med mad kan give.
Hvis man er åben for det, og udnytter mulighederne, er de ubegrænsede. Det er kun ens egen fantasi, der sætter begrænsninger.

Jeg arbejder med principperne i Sensekost, som er et rigtig godt redskab til ændring af vaner og spisemønstre, til det sundere.

I min fritid udfører jeg Reiki healing til dem, der måtte have brug for og er åbne for det.

Sidst men ikke mindst elsker jeg min dejlige have, og bruger meget tid i den. I

haven og huset har jeg også lidt dyr, hunden Lulu og i søen en skildpadde, Conny, sammen med en masse guldfisk.  Vil du gerne vide mere og kunne du tænke dig at opleve det på nært hold, så tilbyder jeg også “bed and breakfast” under navnet Hjulgaarden på airbnb læs mere her.