Din kurv
0
Tilbage

Bærmoussetærte med nøddebund

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180º.
Beklæd en springform med bagepapir. læg husblasen i blød i koldt vand.
Pisk æg og sukker/sukrin til en fyldig masse. Kog smørret op, tag den af varmen og smelt chokoladen deri.

Bland det hele godt sammen med mel og vaniljekorn, og kom det i springformen. Bag bunden i ca. 15 – 20 minutter. Tag den ud og lad den afkøle helt.
Læg derefter bunden på et fad med ringen fra springformen udenom.

Pisk æggehvider og sukker / sukrin stift til marengs og hæld blandingen i en sprøjtepose. Sprøjt små toppe ud på et stykke bagepapir og lad dem tørre i ovnen ved 100º i ca. 40 – 60 minutter.
Pisk fløden til moussen let i en skål. Smelt husblasen i ca. halvdelen af din frugtpure’, og ven resten i. Bland derefter din puré med fløde eller skyr med vanilje. Kom massen over din afkølede tærtebund, og stil den på køl, til moussen har sat sig, minimum 2 timer.

Løsen derefter forsigtigt moussen fra springformen med en spids kniv i kanten og fjern ringen. Pynt din kage med de små marengs og evt. frisk frugt.

Ingredienser

  • Til bunden:
  • 100 g mandelmel
  • 2 æg
  • 2 dl. sukker / sukrin
  • 100 g smør
  • 50 g mørk chokolade 70%
  • 1% dl. hvedmel
  • vaniljekorn af en stang vanilje
  • Marengs:
  • 3 æggehvider
  • 2 dl. sukker / sukrin
  • lidt guldstøv eller frugtstøv
  • Bærmousse:
  • 250 g hindbær, mango, blåbær eller jordbærpuré
  • 1/2 dl. sukker / sukrin
  • 6 blade husblas
  • 2 dl. creme de fine fløde til piskning eller skyr med vanilje