Din kurv
0
Tilbage

Brombærtærte

Fremgangsmåde

Lav mørdejen først, da den skal ca. 1/2 time i køleskabet, når du har kommet den i formene.

Smuldr smør og mel sammen med sukker, tilsæt vand og ælt dejen godt, til den er jævn og glat.

Del den i 12 små portioner, eller gør som jeg gjorde, og lav en dobbelt portion. Så har du både til 12 små forme og en stor tærte. Så deler du halvdelen i 12 små portioner og gemmer den anden halvdel til den store tærteform.

Smør formene eller spray dem med en spraymargarine. Tryk dejen ud i formene, så den danner en lille kant, hele vejen rundt.

Sæt formene med dejen på køl i en halv time eller mere.

Den kan sagtens stå til næste dag.

Hak mandlerne groft.

Bland dit smør med mel, hakkede mandler og sukker i en gryde. Kog det godt sammen under omrøring. Sluk for massen og tilsæt vaniljesukker og rør det godt rundt.

Vend nu brombærrene i kartoffelmel og fordel dem på dine tærtebunde.

Kom mandelmassen over og bag tærterne ved 200º i 15 minutter for de små forme og 20 minutter for den hele tærte.

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 125 g smør
  • 150 g mel
  • 40 g sukker / sukrin
  • 2 spsk. vand
  • Tærtefyld:
  • 250 g brombær
  • 75 g smør
  • 75 g sukker / sukrin
  • 1-2 spsk mel
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 75 g hakkede mandler
  • 1 spsk. kartoffelmel

TIPS

Server den lune tærte med pisket flødeskum eller skyr med vanilje, cremefraiche eller hvad du nu lige har lyst til.