Din kurv
0
Tilbage

Jordbærsirup med lime.

Fremgangsmåde

Denne sirup er en såkaldt 1:3 sirup.

Det vil sige den består af 1 del vand og 3 dele sukker, dog skal den ene slags sukker være druesukker eller glukose.

Tykkelsen afhænger af forholdet mellem sukker og vand, og denne sirup er en mellem tykkelse.

Du kommer jordbærene i en gryde sammen med vand, lime og sukker og giver det et kort opkog, og koger ved svag varme i ca. 10 minutter.

Så sier du jordbærene fra, som du kan bruge som marmelade, giver lige siruppen et opkog igen, skummer den og hælder den på flasker – afkøl.

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 2 dl almindeligt sukker
  • 1 dl. druesukker eller glukose
  • 100 g. jordbær
  • Saft af en økologisk lime

TIPS

Denne sirup kan du bruge både til pandekager, på skyr eller i drinks.

Det er helt op til dig at bruge den som du har lyst til.