Din kurv
0
Tilbage

Skovs gode æbleskiver.

Fremgangsmåde

Endnu engang har jeg fundet mormors gode gamle æbleskivepande frem. Og selvom vi har moderne komfurer med induktion og alting, virker det gamle stadig. Det er jeg rigtig glad for, fordi hvergang den kommer frem, vækker den minder om gode julestunder i mormors køkken.

Mel, mælk og krydderier røres sammen i en skål. Æggeblommerne røres i.Dernæst det smeltede margarine.
Æggehviderne piskes stive og vendes i til sidst.Varm din æbleskivepande rigtig godt op på komfuret, inden du starter med at komme dejen i.
Pensl panden med lidt smeltet margarine den første gang.
Fyld hullerne ca. halvt op med dej, og vend æbleskiverne med en strikkepind eller træ pind, når kanten begynder at stivne. Vend dem flittigt undervejs, det giver flotte og runde æbleskiver. Når der ikke længere klæber dej til strikkepinden eller træ pinden, når du stikker i dem, tages de af panden.

Ingredienser

  • 1/2 l. mælk
  • 375 g mel
  • 1 tsk. sukker
  • 5 æggehvider
  • 5 æggeblommer
  • 1/2 tsk. salt
  • 250 g smeltet margarine