Din kurv
0
Tilbage

Skovs julebrød 2018.

Fremgangsmåde

Blancher spinat og basilikum i smør i en gryde og afkøl det.

Hak det derefter fint i en minihakker eller foodprocessor.

Lun vand og mælk til det er lunt, men ikke for varmt og opløs gæren heri.

Tilsæt salt, sukrin/sukker og æg og rør dejen godt sammen.

Kom derefter melet i lidt efter lidt, indtil dejen begynder at slippe skålens kanter..

Brug gerne røremaskine og ælt dejen godt sammen.

Del dejen i to dele.

Form den hvide dej til en kugle og læg den til hævning i lidt mel på køkkenbordet.

Behold den anden halvdel i skålen og rør nu den hakkede spinat og basilikum i denne dej.

Tilsæt ca. 250 g mel mere, til dejen igen begynder at slippe skålens kanter.

Form så denne dej ligeledes til en kugle og læg den til hævning i lidt mel på køkkenbordet.

Dæk gerne begge deje med en plastikpose, som du lægger løst henover. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Herefter kan du rulle dejen i strimler og forme lige de julebrød, som du har lyst til.

Bland gerne de to farver strimler til forskelligt julepynt.

Lad brødene hæve igen i ca. 1/2 time.

Pensl dine brød med sammenpisket æg og bag dem.

Husk at bagetiden svinger lidt i forhold til størrelsen på dine brød. Jeg bagte mine i ca. 25 minutter ved 200º

Kun din fantasi sætter grænser.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl. mælk
  • 1/2 l. lunken vand
  • 2 æg
  • 8-10 g salt
  • 1 spsk. Sukrin/sukker
  • 2 spsk. smør
  • 7-800 g hvedemel
  • 250 g hvedemel til dej nummer 2
  • 250 g frisk spinat
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Æg til pensling

TIPS

Denne portion giver mange julebrød, selvfølgelig efter størrelse.

Men dem som du ikke skal bruge, kan sagtens fryses ned. Så har du til flere gange julefrokost, eller du kan bruge dem til en Brunch.

Du kan også skifte spinaten ud med frisk grønkål.