Din kurv
0
Tilbage

Skovs Pandekage Julekage.

Fremgangsmåde

Pandekager:

Kom mel, salt, sukker, citronskal og vanilje i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt æggene og pisk en glat dej uden klumber. Tilsæt mælken lidt efter lidt.

Tilsæt det smeltede smør og pisk det hele sammen til en tynd pandekagedej. Lad dejen hvile 1/2time.

Bag 12 tynde pandekager og køl dem af.

Chokoladeganache:

Kom fløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet (80º).

Hak den mørke chokolade og kom den op i en skål. Hæld fløden over og pisk til alt chokoladen er opløst. Dæk med film helt ned på chokoladen, så der ikke dannes kondens.

Køl af i køleskab i 3-4 timer, eller til næste dag.

Karamel / Mandarincreme:

Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det udbløde i 1/2 time.

Skrab kornene ud af 1/2 vaniljestang og bland kornene med sukkeret. Kom fløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet (80º). Tilsæt sukker og vanilje, karamelsirup og den udblødte husblas.

Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål, hæld fløden over og pisk til chokolade og husblas er helt smeltet.

Del portionen i to skåle og tilsæt i den ene skål tilsættes saft af 1/2 citron og 1/1 mandarin og den farves med lidt rød pastafarve.

Stil cremerne på køl mindst 3 timer eller til næste dag.

Sammenlægning af kagen:

Læg et stykke film over det fad elller den tallerken som du vil samle din kage på. Gerne et både på kryds og på tværs, lad det overskyden film hænge ud over.

Brug en kagering og tilpas din pandekages størrelse, for’ formen med bageplast indvendigt og læg den første pandekage i bunden.

Pisk chokoladeganachen op, så den er luftig, pas på ikke at piske for længe, da den så vil skille og blive grynet. Smør et lag chokoladeganasche på den første pandekage i formen.Læg en ny pandekage ovenpå

Skift så til den røde creme og gør det samme. Pisk den let op og smør et lag på den næste pandekage. Derefter ny pandekage og hvid creme osv.

Fortsæt til du slutter med den ottende pandekage på toppen, uden creme ovenpå. Sæt kagen på køl.

Gele’ til toppen:

Kom jordbærsaft op i en gryde og bring den i kog. Tag den af blusset. Rør den udblødte husblas i den varme saft, til det hele er smeltet.

Stil den til afkøling i ca. 10-15 minutter, og hæld den derefter på toppen af kagen i formen. Stil igen kagen på køl, til gelee’n er helt stivnet

Tag nu din kage ud fra køl og fjern bageringen og bageplast. Du kan nu ved hjælp af din film i bunden flytte din kage over på det fad, den skal serveres på, og du kan derefter forsigtig trække det ud under kagen.

Læg de sidste 4 pandekager i et mønster op toppen af kagen og pynt med mandariner  og evt. lidt smeltet chokolade.

Hvis du har, kan du drysse lidt guldstøv på toppen.

 

Ingredienser

  • Pandekager:
  • 4 æg
  • 70 g mel
  • 100 g smør
  • 4 dl. mælk
  • salt, sukker
  • revet skal af 1/2 citron
  • korn af 1/2 vaniljestang
  • Chokoladeganache:
  • 2 dl fløde
  • 200 g mørk chokolade
  • Karamel/ Mandarincreme:
  • 4 blade husblas
  • korn af !/2 vaniljestang
  • 1 spsk. sukker
  • 5 dl. piskefløde
  • 150 g hvid chokolade
  • 1/2 dl karamelsirup / kaffesirup
  • lidt rød pastafarve / frugtfarve
  • saft af 1/2 citron
  • Saft af 1 mandarin
  • Rød gele'
  • 2 dl. jordbærsaft
  • 1 Mandarin + evt. lidt kandiseret skal
  • Evt. lidt smeltet chokolade og guldstøv

TIPS

Du kan bage dine pandekager, så de passer til ringen af en springform, hvis du ikke har en bagering.

Det er en god ide’ at bruge et termometer i denne opskrift.

Du kan også skifte smørcremen til pynt ud med f.eks. flødeskum.

Se evt. mere om denne opskrift på bloggen.