Din kurv
0
Tilbage

Store amerikanske cookies.

Fremgangsmåde

Disse småkager er en udgave af de amerikanske Chocolate Chip Cookies, som jeg synes er ganske god.

Det er ikke altid man har lyst til at gå i gang med den store hjemmebagning, men det kan alligevel være rart, at have en kage, hvis man ved, der kommer besøg.

Derfor synes jeg, at disse kæmpe chokoladesmåkager er gode til sådan en anledning. Ikke fordi de er særligt sunde, for det er de langtfra, men ind imellem har vi også lov til at blive lidt forkælet.

Rør smør og sukker godt sammen. Rør farin og æg i. Bland hvedemel sammen med vaniljesukker, natron og salt og vend det i smørblandingen. Tilsæt chokolade og nøddekerner. Sæt med 2 teskeer dejen i toppe på en plade med bagepapir. Tryk dem lidt flade. Bag kagerne øverst i ovnen. Spis kagerne, mens de er nybagte og lune.
Bagetid Ca. 7 min. ved 175°

Ingredienser

  • 75 g blødt smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 50 g brun farin (ca. ¾ dl)
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk fint salt
  • 100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 50% kakao)
  • 50 g hasselnøddekerner, hakkede