Din kurv
0
Tilbage
Skål med dessert, grønneblade og vindruer. Vindruefromage med citron og portvin

Vindrue fromage med citron og portvin.

Fremgangsmåde

Udblød husblasen i koldt vand i ca. 10 min.

Pisk æggene med Sukrin og sukker til en fyldig æggemasse.

Smelt husblas i mikroovn i ca. 1/2 minut.

Afkøl den let, inden du pisker den i æggemassen, i en tynd stråle.

Bland nu citronsaften og portvinen i massen.

Til sidst vendes den piskede fløde i. Rør ikke længere end til tingene lige har samlet sig.

Lad nu gerne massen stivne en smule inden du hælder den over vindruerne.

Kom de små vindruer i bunden af en skål og hæld massen henover. Sæt på køl.

Når fromagen er helt stivnet, kan du pynte med ekstra druer, hakket chokolade og lidt spiselige blomster.

 

Pisk fløden stiv

Ingredienser

  • 4 æg
  • 6 spsk. sukker
  • 6 spsk. Sukrin
  • saft af en økologisk citron
  • 2-3 spsk. Portvin
  • 3 dl. piskefløde
  • 250 g modne vindruer ( gerne små)
  • 10 g hakket mørk chokolade

TIPS

Hvis du er lidt bange for at bruge husblas, hvilket mange siger de er, så er et godt tip, at sætte håndmixeren på fuld styrke og hælde en tynd stråle i massen, lige der, hvor der dannes hvirvler, når du pisker.

Pas også på, at din æggemasse ikke er for kold i forhold til husblasen. Så tag ikke æggene direkte fra køleskabet, men lad dem gerne have stuetemperatur.

Se også min opskrift på Drue – muffins i et blogindlæg fra 2018 her.