Dato: 29. maj 2018

Sådan blev en ny opskrift til.

Jeg har jo hver tirsdag, hold undervisning hjemme hvor jeg også bor i Grønninghoved.

Og aftenens undervisning havde jeg planlagt til udvikling af en ny ret til min nye hjemmeside, med medlemmernes hjælp.

 

En sådan dejlig solskins majdag, skal da udnyttes til samvær og hygge i haven, og det kan man jo gøre på mange måder. Jeg valgte at vi på denne skønne aften, skulle lave lidt mad sammen.

 

Udfordringen for medlemmerne var, at de blev delt i to hold, og hvert hold skulle gå i krydderurtebedet i haven og udvælge 3 forskellige krydderurter pr. hold.

 

Jeg kunne stå på altanen og høre dem snakke om, hvad de duftede af, om man kendte dem i forvejen, eller havde lyst til at prøve noget ukendt. men inden længe kom begge hold tilbage med en fin buket, at forskellige ting.

Vi fik os en lille snak om, hvilke de havde valgt, og hvad de evt. kunne bruges til. Der var grøn mynte, Bronzefennikel, ramsløg, purløg, citronmelisse og pebermynte.

6 forskellige urter, hvor vi dog valgte pebermynten fra, da vi blev enige om, at den nok var bedre til te, eller desserter, og vi skulle jo lave en hurtig aftensmadsret på “grillen”.

Eller det vil sige, at vi skulle forestille os at vi havde en grill, for i virkeligheden havde jeg stillet en enkelt kogeplade frem på altanen, som så skulle indikere en grill.

Men det fungerede også udemærket til at opvarme min gamle smedejerns Wok, som iøvrigt kan bruges både på grill, almindeligt komfur og endda til induktion.

Ret praktisk i grunden, og tænker at den også kunne bruges på et bål uden problemer.

Jeg havde på forhånd forestillet mig, at vi skulle lave en wok ret, som en anderledes aftensmad på grillen. Det skulle være en hurtig ret, med få ingredienser, som så skulle komme til, at få smag fra de valgte krydderurter.

Så jeg kiggede i mit køleskab og fandt de ingredienser, som jeg lige synes der skulle i. Rejer havde jeg købt som hovedingrediens af protein, men retten kan i virkeligheden laves med mange forskellige proteintyper, det er jo bare at tage et valg, eller gå efter gode tilbud.

Hvis du vil se hvad der kom ud af eksperimentet, så se opskriften lige her.