Dato: 7. januar 2017

Velkommen 2017 del 3

Ugeplan Uge 1:

Mandag:  Porrer i fad med kylling

Tirsdag:   Karbonader og grønærter

Onsdag:   Hakkebøf med stuvet broccoli

Torsdag:  Fyldt laks med sukkerærter

Fredag:   Koteletter i fad

 

Og i dag er det onsdag, så derfor er dagens ret:

Hakkebøf med stuvet broccoli.

Velkommen til 2017, del 3.

Hakkebøf er næsten også en nationalret i Danmark, især med bløde løg, hvide kartofler og brun sovs.

Den ret kender de fleste og er i virkeligheden måske en ret, som man ikke skal røre så meget ved, og dog. Når vi snakker Sense, og vægttab generelt, så er grønsagerne jo en meget vigtig del af programmet.

Så dem skal vi have tilført retten.

De fleste mænd, vil nok løbe skrigende bort, når de ser opskriften her, hvor tilbehøret er stuvet broccoli. Men hvis jeg så fortæller at de faktisk er i flødesauce, så bløder det måske lidt op for, at turde prøve alligevel.

Ihvertfald var lige netop denne sauce en stor succes, hos de unge mennesker.

 

Jeg startede med at gøre broccolien klar.

Jeg skar blomsterne af stænglerne helt oppe ved, da jeg gerne vil gemme stænglerne til andre ting.

De er gode i supper, i salater og meget andet.

 

 

 

 

 

Fløden vil normalt jævne sig selv ved at koge ind, men da jeg tilsatte minimælk, måtte jeg jævne den lidt, for at konsistensen blev god

 

 

 

 

Bøfferne blev afmålt og formet akkurart som karbonaderne, og så skal der jo gang i panderne.

 

 

 

 

 

 

Bøfferne blev brunet kort på begge sider, og krydret selvfølgelig, med salt og peber.

Jeg gennemsteger ikke bøfferne, da de skal steges færdige i ovnen om aftenen, og derfor let ville blive tørre, hvis de blev gennemstegte.

 

 

 

 

 

Ovenpå bøfferne skal der bløde løg, men jeg har valgt at blande løgene med porrer i skiver, da jeg synes det giver en god smag.

Men det kan man jo gøre som man har lyst til.

 

 

 

 

 

 

 

Den færdige ret blev også serveret med lidt ekstra grønsager, i form af gulerødder i strimler.

Det gav lige retten et lille farvepust.