Dato: 10. januar 2017

Velkommen 2017 del 5

Ugeplan Uge 1:

Mandag:  Porrer i fad med kylling

Tirsdag:   Karbonader og grønærter

Onsdag:   Hakkebøf med stuvet broccoli

Torsdag:  Fyldt laks med sukkerærter

Fredag:   Koteletter i fad

 

Og i dag er det fredag, så derfor er dagens ret:

Koteletter i fad.

Hjerteligt velkommen til 2017 del 5.

Nu er vi så nået til den sidste dag i menuplanen for denne uge.

Der har været små udfordringer undervejs i ugen, men ikke noget der ikke kunne løses.

Generelt har retterne været meget nemme at lave, de er hurtigt lavet og de smager godt, uanset ændringer eller ej.

En anden ting, som jeg kan bruge i forhold til dem jeg laver mad til, er at der er genkendelighed i retterne. Det vil sige, at det er retter, som de fleste har smagt før, eller prøvet at lave før.

Så jeg vil dermed også påstå, at de fleste kan lave disse retter, ud fra bogen, uden at det bliver svært.

 

Som du vil kunne se på billedet, valgte jeg at bruge kartofler i stedet for kinaradis.

Jeg kogte heller ikke kartoflerne, før jeg lagde dem i et smurt fad.

De blev fine selvom de var rå.

 

 

 

 

Koteletterne valgte jeg at banke flade med kødhammeren, da de ofte er tykke skåret, og tilberedningstiden dermed bliver længere.

Det gør også, at når de skal steges længere, bliver de ofte tørre.

 

 

 

Løg og champignon, som jeg desværre kun havde på glas, steges sammen på panden og brunes godt.

Man kan både bruge friske eller frosne grønsager til retten.

Hvis jeg skulle lave til mange, havde jeg nok brugt frosne løg og champignon, men det kan man jo gøre som man har lyst og tid til.

 

 

Jeg valgte også at tilsætte lidt gul peberfrugt, da jeg havde en liggende, der trængte til at blive brugt.

Men den giver jo også ekstra smag til retten.

Så tilsættes tomater, det hele steger godt igennem og smages til med fløde, salt, peber og paprika.

 

 

Fyldet hældes over retten og den sættes i ovnen.

Jeg gav den 1/2 time ved 180 grader.

Til sidst hakkes frisk persille og drysses over retten ved servering.

Velbekomme.