Dato: 5. januar 2017

Velkommen til 2017, del 2

Ugeplan Uge 1:

Mandag:  Porrer i fad med kylling

Tirsdag:   Karbonader og grønærter

Onsdag:   Hakkebøf med stuvet broccoli

Torsdag:  Fyldt laks med sukkerærter

Fredag:   Koteletter i fad

 

Og i dag er det tirsdag, så derfor er dagens ret:

Karbonader med grønærter

Hjerteligt velkommen til 2017, dag 2.

Så gik den første dag med ugeplanen fra den nye Sense kogebog nr. 3, og jeg må sige, at hos de unge mennesker blev retten modtaget fantastisk godt. De roste retten rigtig meget, og der var næsten intet til rest, dagen efter. Porrerne var en stor succes, og smagte godt sammen med kyllingen.

Så skal vi i gang med dag nr.2.

 

 

Hakket kalv og flæsk røres med æggehvider og salt og peber og formes til karbonader. Hakket kalv og flæsk giver en mere mager og smagsfyldt karbonade, end hvis man bruger ren hakket svinekød, så derfor vælger jeg altid denne blanding til farsretter.

 

 

 

 

 

Så skal karbonaderne formes og jeg bruger som regel en kaffekop til at afveje farsen med. Så er jeg sikker på, at de bliver lige store. Derefter former jeg dem alle og lægger dem på en bageplade på et stykke bagepapir. Så er de klar allesammen til næste trin, som er panering. Den består af mel og rasp, som kan blandes med salt og peber, hvis man ikke allerede har blandet det i farsen. Læg mærke til den blå skål. Jeg har altid en skål stående hvor jeg har blandet groft salt med Pebermix, det gør krydringen meget nemmere i mange tilfælde.

 

 

Sovsen eller stuvningen til denne ret er noget af det nemmeste at lave. Køb en pose ærter og gulerødder på frost, kom dem i en gryde med vand og salt. Giv et opkog og jævn med en smørbolle. Jeg bruger lys Roux, som er et catering produkt, som tilsvarer en smørbolle, som er tørret og granuleret, og meget nemt at arbejde med.

 

 

 

 

Så skal karbonaderne steges i smør på panden. Her steger jeg dem ikke færdige, men bruner dem på begge sider. Så stilles de på højkant i et ildfast fad og steges færdige i ovnen om aftenen.

 

 

 

 

Kartoflerne der serveres til, har jeg valgt at vende i en smule olie med Allround krydderi og stege i et ildfast fad. Dette vil de unge gerne have. Så her den færdige ret. Jeg er selvfølgelig spændt på hvordan den bliver modtaget. Men det hører du nærmere om i næste indlæg.