Dato: 2. januar 2017

Velkommen til det nye år 2017

Ugeplan Uge 1:

Mandag:  Porrer i fad med kylling

Tirsdag:   Karbonader og grønærter

Onsdag:   Hakkebøf med stuvet broccoli

Torsdag:  Fyldt laks med sukkerærter

Fredag:   Koteletter i fad

 

Og i dag er det mandag, så derfor er dagens ret:

Porrer i fad med kylling.

Hjerteligt velkommen til 2017.

Et helt nyt år, med masser af nye muligheder, lige til at udnytte helt fra starten.

Vil du med på rejsen lige fra begyndelsen, så følg med her på bloggen.

Jeg har besluttet at afprøve opskrifter fra den nye Sense kogebog: Mad med hjerte og fornuft Sense – mere grønt.

Jeg har lavet en madplan til aftensmad ud fra denne bog, som jeg vil afprøve på de unge mennesker, som jeg hver dag laver mad til.

Det vil sige at retterne alle skal kunne laves til ca. 20 personer, de skal være lette at lave, smage godt, og se fantastiske ud også i store portioner.

Det bliver spændende at se, om retterne kan leve op til de krav, som jeg stiller.

Jeg vil bestræbe mig på, at få taget billeder af maden hver dag, ligesom du allerede her i det første indlæg, får hele madplanen.

Jeg vil også hver gang jeg har lavet retterne kommentere, hvad jeg evt. har ændret, eller gjort anderledes i forhold til opskrifterne. Det kan være jeg har nogle råvarer, som skal bruges, eller har nogle andre forslag til retterne. men det kan du jo følge med i her på bloggen.

Rigtig god fornøjelse med at komme fra start med dit vægttab allerede i uge 1.

 

Her på det første billede vil du kunne se, at jeg allerede har gjort tingene lidt anderledes i forhold til opskriften.

Jeg har nemlig valgt at tilsætte lidt flere grønsager i bunden af fadet, lidt suppeurter fra frost, hvor jeg lige havde en rest liggende. De giver lidt flere grønsager til retten, og porrerne kan fint ligge ovenpå.

Desuden havde jeg ikke bacon i skiver, men derimod et helt stykke bacon, som jeg så valgte at skære i tern i stedet for.

 

En anden udfordring som jeg havde i forhold til opskriften var, at vi har et par nødde allergikere, og derfor var jeg nødt til, at lave et fad med, og et uden nødder.

 

Kyllingen hos os er kyllingefileter, som også fungerer fint i stedet for en hel kylling.

Her drysset med karry og salt, og stegt i ovnen i ca. 20 minutter,

 

 

Og så her den færdige ret. Jeg er selvfølgelig spændt på hvordan den bliver modtaget. Men det hører du nærmere om i næste indlæg.